Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

PIET HEIN – VERDENSDANSKEREN I KAMP OG KÆRLIGHED

27. oktober 19:30 - 21:30

Foredraget Piet Hein – verdensdanskeren i kamp og kærlighed ved Peter Borberg går tæt på mennesket og fænomenet Piet Hein, der levede et liv i evig strid med sig selv og sine omgivelser.
Peter Borberg har gennem de seneste år arbejdet på en kommende biografi om Piet Hein, og i foredraget løfter han sløret for nye sider af den markante danskers personlighed og virke.
Piet Hein blev foreslået til Nobelprisen. Hans aforistiske digte kaldet Gruk er solgt i halvanden millioner eksemplarer og oversat til mere end 20 sprog. Hans superelliptiske bord er for længst slået igennem som en klassiker indenfor møbeldesign. Læg dertil mere end 3.000 patenter på spil, mekanik og design, der blandt andet indebærer lamper, et solur og alverdens andre frembringelser, som alle bærer navnet Piet Hein (1905-1996).
En mand, der var gode venner med personligheder som Niels Bohr, Albert Einstein, Charles Chaplin og Thor Heyerdahl, men som aldrig rigtig blev gode venner med sit hjemland. Tydeligst demonstreret, da Piet Hein ikke fik plads i den danske kulturkanon i 2006, selvom han er en af de mest solgte danske forfattere siden H. C. Andersen.

Peter Borberg er mag.art. i nordisk sprog og litteratur samt journalist og forfatter. Han har udgivet flere kulturhistoriske og dokumentariske bøger, bl.a. Storm P. En biografi (2017) og Jeg vil prøve det hele – en biografi om Jørgen Ryg (2019).

Tilmelding:
Billetkøb via NemTilmeld

Detaljer

Dato:
27. oktober
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Multisalen v. Bogense Skole
Gyldensteensvej 2
Bogense, 5400 Danmark
+ Google Maps