Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

NORDFYN:DOX – “FØR STORMEN”. ’DET ER BARE BLÆSEVEJR – IKKE OGSÅ’

16. marts 14:30 - 16:30

Med udgangspunkt i beboerne på Vadehavsøen Mandø fortælles om konsekvenserne af klimaforandringerne i form af tiltagende storme og risikoen for vandstigninger og omfattende oversvømmelse. Centralt i filmen står øens 27 beboere, der stædigt klamrer sig til øens unikke kultur og historie og holder fast i identiteten som øboere trods frygten for, at deres hjem snart kan blive et minde.

Med en lun og underspillet humor placerer filmen sig nærmest mirakuløst som en nutidig fortælling a la Søren Ryge om helt almindelige – og dog usædvanlige – danskeres liv, som det leves, netop nu, et helt andet sted i Danmark. På den måde udgør filmen et tidshistorisk dokument, ikke blot af Mandø, men af de uddøende danske småøsamfund.

FØR STORMEN er en usædvanlig smuk film, der giver et stærkt indtryk af livet på én af Danmarks 27 småøer og de trusler som i øjeblikket er med til at sætte spørgsmålstegn ved øernes fortsatte eksistens. Filmen skildrer situationen som den opleves (og leves) af Mandøs sidste faste beboere, der stædigt forsøger at negligere truslen fra havet og en fatal affolkning af øen.

Efter filmen perspektiveres Nordfyns udfordringer med klimaforandringerne.

Sprog: Dansk.

Spilletid: 89 min.

Tilmelding:
Billetkøb via NemTilmeld

Støttet af Nordfyns Kommune, Nordea-fonden, Kulturministeriet, Biografklub Danmark Fonden og DFI

Detaljer

Dato:
16. marts
Tidspunkt:
14:30 - 16:30

Sted

Multisalen v. Bogense Skole
Gyldensteensvej 2
Bogense, 5400 Danmark
+ Google Maps